Persoonlijke effectiviteit
Bij de training persoonlijke effectiviteit kijk je naar je eigen gedrag en de invloed daarvan op anderen. Hoe gedraag ik mij nu in bepaalde situaties? Is dat effectief of kan het ook anders?
Door inzicht te krijgen in de gevolgen van je eigen houding en gedrag leer je waar je sterke punten liggen en wat je valkuilen zijn. Je leert welke houding en gedrag in welke situatie effectief zijn en het beste ingezet kunnen worden. Door ingebrachte praktijksituaties te oefenen, wordt het geleerde direct in de praktijk gebracht.

Proactiviteit
Wil je meer initiatief tonen in je werk? Wil je aanpakken in plaats van afwachten?
Bij een training proactiviteit leer je hoe je van reactief gedrag naar proactief gedrag gaat.
Je krijgt inzicht in hoe je proactief kunt handelen en zelf het initiatief in handen neemt. Het inzetten van de juiste gesprekstechnieken helpt je daarbij. Daarnaast formuleer je je doelstellingen en stel je daarvoor een actieplan op.

Timemanagement
Tijdens een training timemanagement kijken we hoe de werkdag er nu uitziet, hoe doe je je werk, wanneer doe je wat, hoe ga je om met allerlei vragen en verstoringen?
Je leert prioriteiten te stellen en deze vast te houden. Je krijgt antwoord op vragen als hoe deel je je werkdag handig in en hoe ga je om met e-mail en telefoon. Dit alles met als hoofddoel meer rust en structuur in je werk, waardoor je prettiger zult werken en ruimte hebt om je te ontwikkelen.

Effectief leidinggeven
Wil je het beste uit je medewerkers halen?
Tijdens een leiderschapstraining leer je hoe je je team optimaal kunt leidinggeven door het verhogen van de intrinsieke motivatie.
Door te bepalen waar je sterke punten liggen in jouw manier van leidinggeven en wat je valkuilen zijn, kun je je managersvaardigheden vergroten.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Situationeel leidinggeven
  • Open communicatie
  • Het belang van respect, waardering en erkenning
  • Verantwoordelijkheid geven
  • Heldere en haalbare doelstellingen formuleren
  • Feedback geven
  • Managen van verwachtingen

Assertiviteit
Tijdens deze training leer je duidelijk aan te geven wat je wel wilt en wat je niet wilt. Je leert aan te geven waar je grenzen liggen en hoe je deze kunt bewaken.
Door op een effectieve manier feedback te geven, kun je anderen duidelijk maken wat je wel en wat je niet prettig vindt, je leert beter voor jezelf op te komen. Je houding en je gedrag staan hierin centraal, hoe communiceer je nu, is dat effectief of kan het wellicht anders.
De trainingen bestaan uit een stuk theorie met daaraan gekoppeld praktijkoefeningen die aansluiten op de praktijk van de deelnemer. Door te oefenen in de eigen situatie is er meer herkenning en blijft het geleerde beter hangen.